حمص – غذای لبنانی

حمص – غذای لبنانی

حمص (Hummus) یک پیش غذای  رایج و محبوب که پایه ی اصلیش نخوده در منطقه خاورمیانه است که این روزها به خاطر افزایش شمار گیاهخواران وجترین ها و وگان ها در کشور ما اسمش بیشتر شنیده میشه.

تاریخچه دستور پخت این پیش غذا به سده ۱۳ هجری و به مصر باستان برمیگیرده،که در اون زمان یکی از غذاهای اعیونی به قول امروز لاکچری حساب میشده و به عنوان پاداش به سربازان داده میشد. در پی گذشت سال ها و اتفاقات تاریخی پای حمص به سفره ی کشور های دیگه  ازجمله سوریه و لبنان هم باز شد که البته به خاطر ذائقه های مختلف کشور دستور پخت آن هم دستخوش تغییراتی شد. امروز حمص حتی تا امریکا هم رفته و به خاطر مهاجر های مسلمان امریکا جزو غذاهای پرفروش و محبوب اونجاست .

توی ایران اگه بخواین  حمص بخورین یا باید به رستوران های عربی برید که متاسفانه قیمت مناسبی ندارند و یا از کنسرو های حمص مثل (دلپذیر) که خوب کیفیت و طعم جذابی نداره پس پیشنهاد ما اینه که خودتون این پیش غذا رو که خیلی هم سادست توی منزل درست کنید (تازه اینجوری اگه مهمون وگن یا وجترین هم داشتید دیگه یک غذای مناسب براش یاد دارید که درست کنید)

مواد اولیه

 

  • یک‌ونیم پیمانه نخود پخته (یا یک قوطی کنسرو نخود) آبکشی و آبگیری‌شده
  • قاشق غذاخوری ارده نخود
  • ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو (ترجیحا تازه)
  • ۱ حبه سیر له‌شده
  • یک‌چهارم قاشق غذاخوری نمک (می‌تواند بیشتر هم باشد)
  • ۲ تا ۴ قاشق غذاخوری آب (یا اگر لازم شد بیشتر)
  • برای تزئین: سماغ، روغن زیتون، سبزیجات مثل ریحون ،جعفری و.. میتونن انتخاب های جذابی باشند.

 

نکته ۱- بهتر برای یکدست شدن حمص  نخود های پوست نخود های پخته را جدا کنید

نکته ۲- اگر از نخود کنسروی استفاده مکنیم  نخود هار ۱۰ دقیقه در آبجوش بجوشونید و بعد آبگیری کنید

نکته ۳ – به نسب علاقه ی خودتون به طعم و عطر سیر متونید میزان سیر رو  در دستور پخت کمتر یا بیشتر کنید.

طرز تهیه حمص

  • آبلیمو و ارده را در مخلوط کن بریزید.مراحل تهیه حمص
  • یکی دو قاشق غذاخوری (نصف فنجان)  آب به آن اضافه کنید و برای چند ثانیه آن‌ها را مخلوط کنید.
  • سیر و نمک را به نخود‌های پخته اضافه کنید و آن را با آبلیمو و ارده مخلوط کنید.
  • مخلوط‌کردن را تا نرم و پوره‌ای‌شدن مایه ادامه دهید.
  • پوره‌ را با قاشق از جداره‌های مخلوط‌کن به‌سمت تیغه بتراشید و یکی‌دو بار دیگر روند مخلوط‌کردن را تکرار کنید.
  •  اگر بافت حمص زیادی سفت است میتوانید  در حین مخلوط کردن  کمی آب اضافه کنید (معمولا ۲ تا ۳ قاشق).
  • حمص را بچشید و مقدار نمک و آبلیموی آن را به‌ذائقه‌ی خود اصلاح
    حمص
                حمص

    کنید.

 

 

 

حمص شما حاضر است و حالشو ببرید 🙂

ویدیو طرز تهیه حمص :

https://cookieandkate.com/best-hummus-recipe/?jwsource=cl

 

Rating: 3.0/5. From 2 votes.
Please wait...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *